Assortiment Machine spec. 4.500-25.000 kN

Machine spec. 4.500-25.000 kN

Er zijn 9 verschillende sluitkrachten leverbaar in de range tot 25.000 kN. De uitvoeringen hebben bijpassende plaat afmetingen en spuiteenheden. In iedere spuiteenheid passen 2 schroef diameters.

In de verschillende tabbladen hieronder vindt u de verschillende modellen Shibaura Machines (voorheen Toshiba). Heeft u vragen of kunt u iets niet vinden, neem contact met ons op dan helpen we u graag verder. *Afbeeldingen kunnen afwijken.

Neem contact met ons op
Enkele voordelen op een rijtje

Net als bij de machines onder de 3.500 kN hebben ook deze grotere machines door de extreem hoge herhalingsnauwkeurigheid het voordeel dat de productie processen dichter bij de grens kunnen worden ingeregeld. Deze nauwkeurigheid resulteert vaak in producten welke geen vliesvorming hebben. Hierdoor is het soms mogelijk dat producten die hydraulisch niet of zeer moeilijk gespoten kunnen worden op een elektrische Shibaura Machine wel eenvoudig te produceren zijn.

Ook bij de grote machines geldt dat het energieverbruik van een volledig elektrische Shibaura Machine ongeveer 30% tot 40% t.o.v. een conventionele hydraulische spuitgietmachine is. Energie besparingswaarden van ruim 60% zijn dan ook geen uitzondering.
Voor de machine afmeting vanaf 4.500 kN is hydraulische olie aanwezig voor het aanleggen van het spuiteenheid. Dus ook hier weinig onderhoud en geen lekkages.

Het niet in grote hoeveelheden aanwezig zijn van hydraulische olie resulteert vaak in een veel schonere productie omgeving dan bij de vol hydraulische machines.
Door het gebruik van echte servomotoren krijgt u een geruisloze productie met een extreem laag geluidsniveau.

Door het zo efficiënt omgaan met de elektrische energie in de servomotoren is er geen enkele waterkoeling benodigd op motoren of schakelkasten. Watergekoelde motoren lopen altijd het risico op corrosie in het koelsysteem met de bijbehorende lekkages en kosten van te vervangen componenten.

Samenvattend het inzetten van vol elektrische machines

Een sterke reductie op de onderhoudskosten

Door de grote hehalings nauwkeurigheid van een Shibaura Machine zijn de opstartkosten van vaker lopende matrijzen veel lager door het niet iedere keer onnodig moeten opbouwen van het spuitproces met als gevolg veel minder afvalproducten.
Besparing op koelingsenergie in verband met de niet aanwezige olie en waterkoeling op motoren
Besparing op trafocapaciteit en leidingwerk in uw fabriek door het lage energieverbruik en aansluitvermogen

Rekenvoorbeeld energieverbruik Shibaura Machine, voorheen Toshiba Machine

Daar wij zelf nog geen machines boven de 6.500 kN bij onze klanten in productie hebben durven wij geen harde cijfers over energiebesparingen af te geven. De verwachting is wel dat dit aardig overeenkomt met de besparingspercentages van de machines tot 3.500 kN.  Een energiereductie van 50-60% ten opzichte van de bestaande hydraulische machines.

Grote sluitkrachten

Sinds jaren heeft Shibaura Machine de range al weten uit te breiden tot sluitkrachten van 25.000 kN. Deze machines lopen reeds over de gehele wereld en met goed resultaat. Een grote gebruiker zit in Italie en produceert onderdelen voor Italiaanse sportwagens met zeer hoge kwaliteitseisen.

Als u in de tab’s niet de juiste informatie kunt vinden of een afspraak wilt maken neem gerust contact met ons op. 

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail: info@kootautomation.nl

+31 493 699 595
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×