Assortiment Machine spec. 500-3.500 kN

Machine spec. 500-3.500 kN

Er zijn 8 verschillende sluitkrachten leverbaar in de range tot 3.500 kN. De uitvoeringen hebben bijpassende plaat afmetingen en spuiteenheden. In iedere spuiteenheid passen 3 schroef diameters.

In de tabbladen hieronder vindt u de verschillende kleinere modellen Shibaura Machines (voorheen Toshiba). Heeft u vragen of kunt u iets niet vinden, neem contact met ons op dan helpen we u graag verder. *Afbeeldingen kunnen afwijken.

Neem contact met ons op
Enkele voordelen op een rijtje

Het energieverbruik van een volledig elektrische Shibaura Machine, voorheen Toshiba Machine, is ongeveer 25% tot 30% t.o.v. een conventionele hydraulische spuitgietmachine, energiebesparingen van ruim 70% zijn geen uitzonderingen.
Pas vanaf 4.500 kN is hydraulische olie aanwezig voor spuiteenheid aanleggen. Dus weinig onderhoud en geen lekkages.
Door de extreem hoge herhalingsnauwkeurigheid kunnen productie processen dichter bij de grens worden ingeregeld. Dit resulteert vaak in producten welke geen vliesvorming hebben. Hierdoor is het soms mogelijk dat producten die hydraulisch niet of zeer moeilijk gespoten kunnen worden op een Shibaura Machine wel eenvoudig te produceren zijn.
Door het efficiënt omgaan met de elektrische energie is er geen enkele waterkoeling benodigd op motoren of schakelkasten. Watergekoelde circuits lopen altijd het risico op corrosie van het koelsysteem met de bijbehorende lekkages en kosten van te vervangen componenten.
Door het niet aanwezig zijn van hydraulische olie loopt u dus geen risico dat uw producten hiermee vervuild worden en met een schonere productie omgeving tot gevolg.
Een geruisloze productie waarbij het geluidsniveau ontzettend laag is.

Samenvattend het inzetten van vol elektrische machines

gemiddelde stroombesparing tussen de 50 tot 84% ten opzichte van bestaande hydraulische machines
besparing op koelingsenergie voor de niet aanwezige olie en waterkoeling op motoren
besparing op trafocapaciteit en leidingwerk in uw fabriek door het lage energieverbruik en aansluitvermogen
Sterke reductie op de onderhoudskosten

Praktijkgegevens

Uit de praktijk van de afgelopen jaren is gebleken, dat daar waar Shibaura Machine’s zijn ingezet voor de productie van snelle en langzame producten:
De onderhoudskosten die men de eerste 10 jaren had voor het onderhoud incl. smeervet voor de knie en spindels, op een gemiddeld bedrag tussen de € 250,- en € 450,- per jaar uitkomt. Deze machines waren ten tijde van deze peiling allen 24/7 in productie.
De inzetbaarheid dus het rendement in de vorm van het effectieve aantal productie uren per maand tot ca. 15 a 20% hoger ligt. Bij een 2 ploegen systeem van 6 tot 22 uur is gebleken, dat het effectief geproduceerde aantal uren op de standaard hydraulische machines ligt rond de 520 uur per maand. Gemeten op vijf Shibaura Machine, machines van 160 en 220 ton, ligt dit urengetal op 590; De belangrijkste redenen hiervoor zijn, constanter doseren en inspuiten, constantere uitstoot beweging en de perfecte openloopweg met een positie nauwkeurigheid binnen de 0,05 mm met minder storingen tot gevolg.

Rekenvoorbeeld energieverbruik Shibaura Machine, voorheen Toshiba Machine

Daar wij meerdere Shibaura Machine 350 tonners in gebruik hebben bij klanten, hebben wij een energieverbruikscijfer per kg, per uur. Het gemiddeld verbruik is 0,33 kW per kg/uur. Een deksel voor op de 350 tonner weegt 400 gram bij een cyclus van 17 sec. Totaal verbruik aan kunststof is dus ongeveer 85 kg. Het energieverbruik zal dan uitkomen op maximaal 85 kg x 0,33 kW = 28 kW / uur. Het energieverbruik bij een standaard hydraulische machine ligt ergens tussen de 0,86 tot 1,3 kW per kg, per uur afhankelijk van het machine type. Dit is voor dit rekenvoorbeeld een verbruik tussen de 73 en 110 kW/uur.
De minimaal haalbare besparing t.o.v. standaard hydraulische machines ligt hier dus tussen de 45 tot 82 kW per uur. (energiereductie 60-75%).

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail: info@kootautomation.nl

+31 493 699 595
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×