Assortiment Alle X en XW uitvoeringen

Alle X en XW uitvoeringen

Hieronder vindt u de gegevens over alle modellen van de X en XW serie Star robots. Met verticale slagen van 600 tot 2.500 mm. zijn deze robots geschikt van 50 ton tot meer dan 800 ton.

De serie "X" robots is de nieuwste generatie van de meest verkochte robot van Star Europe. Ook bij deze serie zijn de traverse, korteslag arm en verticale arm, opgebouwd uit staal om de hoogste nauwkeurigheid en langste levensduur te kunnen garanderen. Op bijna alle modellen is het mogelijk de verticale en traverse as te verlengen om de passende robot te kunnen bieden. Hieronder vindt u meer informatie en downloads met specificaties.

Neem contact met ons op
W serie, verticale arm telescoop

Bovendien is in de “W” versie de verticale arm als telescoop uitgevoerd, waardoor de bouwhoogte vermindert en de uitname snelheid verhoogt. Bijna alle assen zijn voorzien van dubbele lineaire geleidingen voor de hoogste precisie.
De nauwkeurigheid van alle bewegingen is 0,1mm. De X serie is uitermate geschikt voor kortere cyclustijden, hogere snelheden en speciale toepassingen zoals, insert moulding, in mould labeling of producten plaatsen op een vervolg automatisering.

Stec 520 besturing

De Stec 520 besturing van de X robots is volledig ingebouwd in de besturingskast aan de X-as van de robot. Ook het bedieningspaneel zit aangesloten op deze vaste besturingskast aan de robot. Dit om de voor de robot benodigde ruimte rondom de machine te beperken. De bewegingsafloop en de parameter instellingen van de robot worden allemaal via de Stec 520 touch-screen pendant ingevoerd.

De besturingssoftware kan op twee verschillende principes geleverd worden nl:
Modusbesturing

Dit wil zeggen dat alle standaard benodigde bewegingsaflopen reeds zijn voorgeprogrammeerd waardoor er door een operator slechts een samenstelling uit de bestaande mogelijkheden gemaakt hoeft te worden. De operator hoeft dan ook geen verstand van vrij programmeren te hebben. Het is in deze besturing eenvoudig mogelijk om tussen de standaard aflopen speciale bewegingen of een andere acties in te voegen.

Vrij programmeerbare besturing

Met de “-NC” software versie is het mogelijk de robot volledig vrij te programmeren en te beginnen vanaf “nul”. De programmering wordt ondersteund door een interne programmeer hulp. Deze versie kan wenselijk zijn voor bedrijven waar vaak niet standaard aflopen gewenst zijn zoals voor IML bijvoorbeeld.

Vacuümunit

De vacuümschakelaars zijn gemonteerd op de arm van de korteslag. Zo heeft de operator een beter zicht op de bereikte vacuüm waarde tijdens de productie. Extra vacuümunits kunnen bijgeplaatst worden voor bijvoorbeeld gescheiden afleggen van 2 producten, insert moulding of “In mould labeling”. Het bereikte vacuümniveau wordt ook weergegeven op de bedieningspendant en tevens kan hier het vacuum schakelpunt afgesteld worden. Tevens is de robot voorzien van luchtbesparing venturies waarmee men het luchtverbruik tot ca. 20% kan reduceren.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail: info@kootautomation.nl

+31 493 699 595
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×