Assortiment Maatwerk verwarmingsbanden

Maatwerk verwarmingsbanden

Maatwerkbanden worden op klanten wens geproduceerd en kunnen in zowel Keramisch als Mika uitgevoerd worden.

Keramische elementen zijn minder flexibel in breedte afmeting als Mika elementen welke verkrijgbaar zijn in alle afmetingen.

Neem contact met ons op
Maximale temperatuur en lager vermogen

Mikaplast is een verwarmingselement dat door de mechanische constructie goedkoper te construeren is maar vaak ook werkt met een lager vermogen per cm2 afhankelijk van de diameter van de cilinder waar het element op gemonteerd wordt. Mika elementen hebben een maximaal inzetbereik tot 280 gr. Celcius. Gemeten over een langere gebruiksperiode gebruiken Mika elementen meer energie als de Keramische elementen. Door de mechanische constructie zijn de afmetingen en gaten van Mikaplast elementen veel flexibeler uit te voeren.

Hogere temperaturen en lager energieverbruik

Keraplast elementen zijn bij uitstek geschikt wanneer temperaturen boven de 280 graden nodig zijn. Door de interne isolatie tussen de keramisch blokjes en de buitenmantel hebben de Keraplast elementen een ca. 20% lager energieverbruik gedurende een langere periode. Met een specifiek vermogen dat standaard tussen de 4-6 W/cm2 ligt en soms zelfs tot 8 W/cm2 reikt hebben deze elementen vaak de voorkeur onder de spuitgieters. De keramische blokjes welke voor de interne scheiding zorgen lopen op met een steekmaat van 7,5 mm waardoor de Keraplast elementen dan ook gebonden zijn aan standaard afmetingen voor de elementbreedte. In de tabel op bijgevoegd datablad over de Keraplast elementen kunt u de standaard afmetingen van de elementen terugvinden.

Bij de onderstaande tabs vindt u meer gegevens over de 2 element types en een invulblad waarop de afmetingen van het aan te vragen element kunnen worden aangegeven. Mocht u toch nog vragen hebben neem dan contact met ons op.

 

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail: info@kootautomation.nl

+31 493 699 595
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×