Speciaal Machines Koot buffer bandensysteem

Koot buffer bandensysteem

Koot buffer bandensysteem

De buffer bandensystemen zijn door Koot Automation & Service speciaal ontwikkeld om een onbemande productie met een lange buffertijd te kunnen garanderen. De systemen zijn reeds gebouwd en vele afmetingen.

Neem contact met ons op

Om u een idee te geven:

Een systeem met 4 banden van elk 2 meter breed en 7 meter lang. Dit geeft een totale opslag capaciteit van 56m². De benodigde ruimte op de productie vloer is in dit geval 26 m². Natuurlijk staat er een gigantische massa aan producten op de transportbanden. Het totaal toelaatbare laadvermogen van deze systemen bedraagt 2.000kg per transportband!

Het systeem werkt als volgt:

De producten worden middels door een drie- of zesassige robot uit de matrijs genomen en op de stapelpositie geplaatst. Zodra de ingestelde stapelwaarde bereikt is wordt de stapel op de kettingbaan weggezet en zo wordt een buffer opgebouwd. Op het moment dat er voldoende stapels op de kettingbaan gereed staan, om de volledige bandbreedte te vullen, worden deze door getransporteerd en gecomprimeerd zodat er geen tussenruimtes meer tussen de stapels staan. Hierna wordt het volledige pakket overgezet op de gereedstaande transportband. Dit is bij een lege opstart de bovenste band. Op het moment dat de bovenste transportband vol is wordt deze opgehesen naar de bovenste positie en wordt de tweede transportband voor de overzet positie. Als ook de tweede transportband gevuld is loopt ook deze naar zijn bovenste positie, en nu komen de twee onderste banden naar boven en wordt als eerste de onderste band gevuld en als laatste de derde band in het systeem.

Voor het leegmaken van het systeem hoeven de medewerkers enkel maar op een knop te drukken en de producten worden naar achter getransporteerd tot aan een stop positie. Welke actie er in het gehele bandensysteem er ook gebeurd de productie loopt te allen tijden gewoon door. De stapelpositie blijft te allen tijde staan, dus staan er enkel en alleen volle stapels op het bandensysteem.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail: info@kootautomation.nl

+31 493 699 595
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×