Assortiment Perslucht droger

Perslucht droger

De MES en MDS serie perslucht drogers.

In de perslucht drogers heeft Simatec 2 uitvoeringen in haar assortiment. De simpelste is gebaseerd op het feit dat de persluchtinstallatie in een spuitgietbedrijf meestal een droger heeft ingebouwd welke de toegevoerde perslucht reeds droogt tot een maximaal dauwpunt van ca. -25 graden. De betere uitvoering is uitgerust met een eigen gepatenteerd persluchtfilter. De persluchtfilter kan de lucht drogen tot -50 graden of zelfs nog lager.

Neem contact met ons op
De MES persluchtdroger

Bij deze MES persluchtdrogers wordt de perslucht uit de compressor rechtstreeks ingezet voor het drogen van het materiaal. Het dauwpunt dat de fabrieksdrogers meestal maximaal halen ligt rond de -25°C. Dit is dan ook het maximaal haalbare droog niveau van dit type droger. Voor minder kritische materialen is dit een goed alternatief.

De MDS persluchtdroger

Deze MDS persluchtdrogers, die zich onderscheiden van de MES serie en vele andere persluchtdrogers op de markt, danken de beter werking aan het unieke membraanfilter.
Dit membraan, zie foto, filtert al het vocht uit de perslucht zodat er een dauwpunt wordt bereikt van -50°C (-40°C voor 2 & 4 liter versie).
Het membraan is zeer duurzaam en resulteert in een constant dauwpunt, het hele jaar door, onafhankelijk van de kwaliteit van de beschikbare perslucht of luchtvochtigheid.
Bijkomend voordeel van dit membraan, ten opzichte van droogbedden met silicagel, is dat er geen stofdeeltjes vrijkomen die het granulaat kunnen vervuilen welke kan leiden tot kwaliteitsverlies of zwarte punten.

Hopper inhouden

De drogers zijn beschikbaar in 2, 4, 6, 10, 20, 30, 50, 80 en 100 liter inhoud waarbij natuurlijk de passende droger gekozen moet worden afhankelijk van het benodigde materiaalverbruik per uur.

Onder de onderstaande tabs kunt u meer informatie over deze unieke persluchtdrogers vinden.

 

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail: info@kootautomation.nl

+31 493 699 595
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×