Informatie

Op 5 maart 1995 is Koot Automation & Service B.V. opgericht, waarna vanaf 1 augustus 1995 Ferry Koot fulltime met het eigen bedrijf is begonnen. In de jaren erna zijn de werkzaamheden geleidelijk overgegaan van service verlening naar het bouwen van complete automatiseringen voor de kunststoffen industrie Ondertussen is Koot Automation & Service B.V. uitgegroeid tot een bedrijf met 25 vaste medewerkers en een 5-tal vaste studenten die intern worden opgeleid tot multi-inzetbare medewerkers. Vanuit de gestage groei werd de - in 1998 betrokken -  huisvesting in 2003 te klein en is er voor gekozen een eigen pand te laten bouwen met een totale oppervlakte van ca. 2100 m². Vanuit deze ideale locatie werkt Koot Automation & Service B.V. als team aan gedeeltelijke en/of totaal oplossingen voor haar klanten. De werkplaats is opgedeeld in een “vieze” hal waarin ze: zagen, CNC frezen, draaien en lassen, en een “schone” hal waarin ze de automatiseringen assembleren, programmeren en testen. Ook beschikt Koot Automation over de mogelijkheid om demo’s te geven voor haar klanten.

Koot Automation is dus uitgegroeid tot een stabiele betrouwbare partner die in staat is een “total support” oplossing aan te bieden voor de spuitgietindustrie. Een gemotiveerd team met een compleet programma van producten en diensten staat altijd voor u gereed. Door het in eigen huis uitvoeren van alle disciplines is Koot Automation & Service in staat om net datgene meer te kunnen leveren dan standaard. Alle randapparatuur wordt gebruiksklaar geleverd dus incl. kabel en stekker bijvoorbeeld.  Ook voor de service kan terug gevallen worden op een team van buitendienstmonteurs met een lange ervaring in het werken met apparatuur voor de kunststof verwerkende industrie. Kortom de perfecte partner voor u!Alles in eigen huis,

Koot Automation & Service B.V. streeft ernaar om alle kennis in eigen huis te hebben:

•    Engineering: Automatiseringen worden door 4 personen in 3D uitgewerkt.

•    Besturingen: De elektrische schakelkasten worden binnen  Koot Automation & Service B.V. opgezet, besteld en gebouwd.

•    Onderdelen voorziening: Er wordt tijdens engineering, daar waar mogelijk, gezorgd dat alle mechanische onderdelen in eigen huis maakbaar zijn. Door deze werkwijze kunnen we kortere en meer flexibele doorlooptijden handhaven en zijn - bij eventuele nazorg - snel onderdelen opnieuw geproduceerd. Een eigen lasser maakt alle stalen frames binnenshuis waardoor prijstechnisch toch met de aluminium systeembouw geconcurreerd kan worden. Een duurzamere kwaliteit bij een gelijk prijsniveau. Op 2 fulltime-bemande CNC-freesbanken wordt ruim 85% van alle benodigde onderdelen geproduceerd.

•    Assemblage: Een team van 5 allround monteurs monteert alle losse onderdelen tot complete automatiseringen. Een team dat ook al jaren binnen de Koot Automation organisatie werkt.

•    Aansluiten: 2 monteurs zorgen voor het volledig aansluiten van de elektrische en pneumatische apparatuur in alle automatiseringen.

•    Software: Ook de software wordt door eigen Koot Automation medewerkers geschreven en getest. Software is een deel van de machine, dat tot de laatste minuut aangepast moet kunnen worden om het beste resultaat te behalen en hiervoor moet men dan ook niet afhankelijk zijn van externe toeleveranciers.

•    Test en installatie: Alle automatiseringen worden bij Koot Automation getest, waarna eigen personeel de machines gaat plaatsen en werkend oplevert.

•    Onderhoud: Daar waar nodig, kan Koot Automation u assisteren bij onderhoud aan alle apparatuur.U begrijpt nu dat Koot Automation & Service B.V. meer is dan “Een leverancier in randapparatuur”